Kurpitsa-kookoskeitto
noin 500 g spagettikurpitsaa tai muuta kurpitsaa
2 porkkanaa
1 nauris tai kolmas porkkana
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 pieni chilipalko
oliiviöljyä
n. 6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tölkillinen kookosmaitoa
puolikas lime
1 tl kuivattua lipstikkaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl savupaprikajauhetta
suolaa
valkopippuria
koristeluun tuoretta persiljaa ja raejuustoa
2 porkkanaa
1 nauris tai kolmas porkkana
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 pieni chilipalko
oliiviöljyä
n. 6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tölkillinen kookosmaitoa
puolikas lime
1 tl kuivattua lipstikkaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl savupaprikajauhetta
suolaa
valkopippuria
koristeluun tuoretta persiljaa ja raejuustoa
Kuori ja paloittele kurpitsat ja juurekset. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä isossa kattilassa ja lisää joukkoon pieni chilipalko. Lisää joukkoon kurpitsan palat ja juurekset sekä vesi, kasvisliemikuutio ja kuivattua lipstikkaa. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää joukkoon kookosmaito ja limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Mausta ja anna pulpahtaa vielä kerran lieden päällä. Koristele ja nauti lämmikkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti