maanantai 29. lokakuuta 2012

Pinaatti-linssikeitto

Paria eri reseptiä soveltaen syntyi tällainen linssikeittoversio. Kokeilen sinnikkäästi, vaikka vihreistä linsseistä tehty keitto ei olekaan ollut Kriitikon suosikki. Itse pidän niistä kuitenkin paljon. Kaksi omasta mielestäni hyvää reseptiä mulla jo on, ja lisään tämänkin vielä listalle. Kuva jäi valitettavasti ottamatta tällä kertaa, lisäilen joskus kun teen seuraavan kerran.

Mintulla ja sitruunalla maustettu pinaatti-linssikeitto

2 sipulia
oliiviöljyä
3 kynttä valkosipulia
pieni nippu persiljaa
2 laakerinlehteä
n. 3 dl vihreitä linssejä
8 dl kasvislientä
100 g pinaattia
puolikkaan sitruunan mehu
muutama oksa minttua
suolaa, mustapippuria

Silppua sipulit ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa öljyssä pehmeiksi. Silppua persilja ja sekoita mukaan.

Huuhtaise sitten linssit ja lisää sipulien joukkoon. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää 2 laakerinlehtä ja anna kiehua hiljakseen kunnes linssit ovat pehmeitä mutteivät vielä hajoa yhtään - ehkä n. 25 -30 min.

Pese pinaatti, poista kovimmat lehtiruodit ja pilko lehtiä hieman. Lisää keittoon. Mausta sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla ja revityillä mintun lehdillä kunnes maku on sopiva.

ps. Ei muuten tämäkään oikein maistunut. On kyllä erikoista, kun hernekeitosta Kriitikko kuitenkin pitää. Ehkä näissä linssikeitoissa on liian paljon mausteita sitten kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti