sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Soijarouhe-kasviskeitto

Nopeaa jauhelihakeiton korvaavaa arkiruokaa, tosin pitää muistaa laittaa soijarouhe marinoitumaan ajoissa. Siihen kyllä kiireessä riittää ihan 20 minuuttiakin mutta toki tästä tulee parempaa jos aikaa on kunnolla.

Soijarouhe-kasviskeitto

1,5 dl soijarouhetta
 4 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa
1 valkosipulinkynsi
(2 tl tabascoa)

12 dl vettä
3 perunaa
porkkanoita, lanttua
1 sipuli hienonnettuna
200 g herneitä
1,5 kasvisliemikuutiota
(6 rkl persiljaa lopuksi päälle)

Tee öljystä ja mausteista marinadi ja laita soijarouhe marinoitumaan vähintään tunniksi. Laita sipuli ja juurekset kattilaan kiehumaan yhdessä liemikuution kanssa. Lisää hetken kuluttua soijarouhe ja herneet. Anna kiehua hiljakseen, kunnes juurekset ovat kypsiä. Koristele halutessasi persiljasilpulla.



1 kommentti: