maanantai 24. syyskuuta 2012

Härkäpapu-mangoldisalaatti

Ostin kaupasta ihanan näköisiä tuoreita härkäpapuja ja kasvimaan tyhjennysoperaatioon kuului mangoldien pakastaminen. Näistä sitten kasasin samalla salaatin. Sopisi ihanasti lisukkeeksi vaikka pyöryköiden kanssa tai sitten kalan kanssa, mutta tällä kertaa tähän tuli alle salaattipeti. Idea tähän tuli Härkäpapua sarvista -kirjan härkäpapusalaatista, mihin sitten lisäsin mangoldin ja jätin paprikan pois.

Härkäpapu-mangoldisalaatti
yhdelle lisukkeeksi tai salaatin kanssa

200 g pakkaus tuoreita härkäpapuja, olisiko tässä papuja sellainen vajaa desi
n. 1 dl kevyesti ryöpättyä mangoldia
pieni kesäsipuli varsineen
1,5 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria, suolaa
n. 5 cm pala kurkkua
2 rkl persiljasilppua

Riivi härkäpavut pois paloistaan ja keitä papuja vajaa 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Pilko ryöpätty mangoldi, hienonna persilja ja paloittele kurkku. Sekoita öljy, viinietikka, mustapippuri ja suola keskenään ja sekoittele muut aineet joukkoon. Laita kylmään tekeytymään ainakin tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti