torstai 6. syyskuuta 2012

Katkarapu-kalakeitto

Tässä toinen niistä kalakeittoresepteistä, mitä meillä normaalisti käytetään. Ollaan me joskus bouillabaisseakin kokeiltu, mutta se saa ehkä odottaa kunnes lapset ovat isompia ja osaavat arvostaa. Toinen oli siis vihreä kalakeitto, josta oma postaus jo aiemmin.

Periaatteessa mitä parempaa kalaa käyttää, sitä parempaa tästä tulee. Mutta pakasteseitikin käy paremman puutteessa. Valkoviiniä ei kannata jättää pois, se tekee maulle ihmeitä. Chilikastikkeen sen sijaan voi lisätä myös lautasella, jos taloudessa on chilin karttajia, kuten Kriitikko meillä.

Se toinen kalakeitto
maidoton, gluteeniton













1 sipuli
oliiviöljyä
1 l vettä
1 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio (tai kalaliemikuutio)
4 perunaa
2-3 porkkanaa
1 purkki kaurakermaa
0,5 rkl chilikastiketta
1 paketti pakasteseitä tai 400-500 g jotain muuta kalaa (kuhaa, siikaa)
1 pss katkarapuja (onkohan siinä 200 g)

Kuullota sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vesi ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Lisää perunat, porkkanat ja liemikuutio. Keitä 10-15 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää kaurakerma ja chilikastike. Paloittele kala ja keitä muutama minuutti jotta ne juuri kypsyvät. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna - älä anna enää kiehua jotta katkaravuista ei tule sitkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti