maanantai 3. syyskuuta 2012

Tonnikala-fetajuusto-basilikarisotto

Risotot ovat Kriitikon lempiruokia, ja kalaa pitäisi syödä. Vaikka purkkitonnikalaa en kalaksi oikein laskekaan ja lisäksi sen käyttö on eettisesti vähän siinä ja siinä, niin tässä kuitenkin yksi kiva resepti Kirsi Kostamon Hyvän olon keittiö -kirjasta.

Tonnikala-feta-basilikarisotto













3 dl risottoriisiä
n. 7 dl kasvislientä
oliiviöljyä
1 purkki veteen säilöttyä tonnikalaa
125 g fetajuustoa
100 g pakasteherneitä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paprika
ruukku tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria

Hienonna sipulit ja viipaloi paprika. Paista ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää valkosipulit ja riisi. Sekoittele kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kasvislientä sen verran, että riisiseos peittyy. Jatka sekoittelemista koko ajan ja lisää kasvislientä aina kun liemi on imeytynyt riisiin. Lisää tonnikala melko loppuvaiheessa, suunnilleen toiseksi viimeisen nesteen lisäyksen yhteydessä. Jatka tätä, kunnes riisi on sopivan kypsää, mihin menee noin 15-20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi lorauksella oliiviöljyä. Lisää lopuksi fetakuutiot ja herneet, sekoita hieman ja lämmitä vielä noin minuutin verran kannen alla pari kertaa sekoittaen. Nosta pois liedeltä, sekoita joukkoon osa revityistä basilikan lehdistä ja ripottele loput pinnalle.

Parasta tarjottuna ihan heti, ja parmesanjuuston sekä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti