keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Lämmin feta-papu-kasvissalaatti ja sinappivinegretti

Tästä ruoasta saa koko perheen ruoan (kriitikko suhtautuu salaatteihin skeptisesti) kun sen vaan kokoaa lautaselle oikein. Eli Kriitikolle erikseen höyrytetyt kasvikset ilman sinappivinegrettiä, kurkku ja pavut ja lisäksi jos kaapista lyötyy niin jotain muuta, vaikka kananmuna tai niitä ah-niin-ihania nakkeja. Ja aikuisille ihan oikea salaatti. Alkuperäinen resepti on Keittiössä vihertää -kirjasta.


Haalea feta-sinappivinegrettisalaatti
kahdelle

1 bataatti
2 porkkanaa
1 parsakaali
1 ruukku salaatinlehtiä
2 tomaattia
1/2 kurkku
1/2 punasipuli tai yksi kesäsipuli
1 purkki suuria valkoisia papuja
100 g fetajuustoa

Sinappivinegretti:
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1-2 tl dijon-sinappia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
maustemitallinen mustapippuria
--> sekoita keskenään öljy, sitruunamehu ja sinappi. Mausta.

Höyrytä kasvikset kypsiksi mutta napakoiksi. Revi salaatti reiluiksi paloiksi, pilko tomaatit, kurkku ja sipuli. Kaada papujen liemi pois ja sekoita vinegretti. Sekoita vinegretti lämpimien kasvisten joukkoon ja kokoa kaikista aineksista lautaselle salaatti, murustele fetajuusto päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti