maanantai 24. syyskuuta 2012

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa-aika, joten kesäkurpitsaruokia. Tällä kertaa täytettynä. Täytteeseen sovelsin tomaattisen quinoan reseptiä, joka sopii hyvin myös lisukkeeksi. Tässä vain on mukana linssejä ruokaisuuden lisäämiseksi. Jos tekee tätä vain lisukkeeksi ja jättää linssit pois, niin silloin kannattaa veden määrää vähentää 1,5 desiin.

Linsseillä, quinoalla ja fetalla täytetyt kesäkurpitsat
gluteeniton
3 keskikokoista kesäkurpitsaa

4 tomaattia
2 dl quinoaa
1 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl ruokosokeria
1,5 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
2,5-3 dl vettä (Huom! vettä kannattaa laittaa ennemmin vähemmän kuin enemmän kun tomaateista ei koskaan oikein tiedä. Sitä voi sitten quinoan kypsyessä lisätä tarpeen mukaan)

200 g fetajuustoa
juustoraastetta

Murskaa tomaatit monitoimikoneessa. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota sipuli siinä. Lisää murskatut tomaatit, mausteet, valkosipuli. Anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen huudottu quinoa, huudotut linssit ja vesi. Kun ruoka alkaa kiehua, käännä liesi pienelle ja hauduta quinoa kypsäksi. Tarkkaile kypsymisen aikana pitääkö vettä lisätä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lisää täytteen joukkoon murennettu fetajuusto ja sekoita. Koverra kesäkurpitsoista täyte pois ja sekoita se muun täytteen joukkoon. Täytä kesäkurpitsat ja laita halutessasi päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa alla noin 15-20minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti