sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Omenahillo uunissa

Tällä reseptillä olen tehnyt tänä syksynä pariin otteeseen omenahilloa. Itseäni miellyttää se, että ohjeeseen ei tule paljon sokeria ja lisäksi ohjeessa on käytetty raakaruokosokeria.

Toffeeomenahillo

5 litran kattila täynnä pestyjä ja pilkottuja luomuomenoita
n. 1 dl luomuruokosokeria
n. 3 dl vettä (tarpeen mukaan lisää)

Pese ja pilko omenat noin neljään osaan. Älä kuori! Kippaa ne kattilaan ja lorauta vesi perään. Keitä omenoita noin 15 minuuttia niin, että ne pehmenevät. Surata omenat soseeksi, lisää sokeri. Maista ja lisää sokeria, jos on tarpeen. Laita sose uuninkestävään astiaan ja 225-asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi (vähempikin voisi riittää, maistamalla selviää eli kun hillo on toffeemaista, niin se on valmista).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti