sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kalapihvit pakasteseitistä

Onnistuin lopultakin tekemään kalapihvejä jotka kelpasivat myös Kriitikolle. Tähän saakka kokeilut ovat kohdanneet muurin, mutta tämä jostain syystä kelpasi vaikka ei se nyt niin paljon erilainen ole. No, samapa tuo, hyvä kun kelpasi. Alkuperäinen resepti Yhteishyvästä, mutta omilla tuunauksilla.

Kalapihvit

400 g pakasteseitä
2 dl soijakermaa
1 dl spelttimannaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua

Sulata seitiä sen verran, että saat sen paloiteltua pienemmäksi. Hienonna sipuli. Laita kerma ja mannaspeltti monitoimikoneeseen (blenderillä onnistui) ja sekoita nopeasti. Lisää paloiteltu kohmeinen kala, joka blendataan pikaisesti myös murskaksi. Sekaan loput aineet ja ajetaan tasaiseksi massaksi - ei liian kauan koska ilmeisesti kala kärsii pitkällisestä jauhamisesta.

Asettele taikina pellille pihveiksi ja paista uunissa 200 asteessa ainakin 20 minuuttia. Pihvit voi alkuperäisen ohjeen mukaan kääntää noin puolivälissä jos haluaa saada nätin pinnan molemmille puolille - minä koin kääntämisen vaikeaksi (pihvit takertuivat kiinni leivinpaperiin joka sitten repesi) vaikkakin se paransi ulkonäköä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti