En ymmärrä, miten
multa on mennyt ohi Hesarin loistava blogi Kauhaa ja Rakkautta. Kun sen vihdoin
löysin, niin kokeiluun meni heti monta reseptiä ja monesta niistä tuli
kertaheitolla meidän perheen suosikkeja. Tässä yksi joka upposi sekä aikuisiin
että tenaviin.
Kopioin tuon
reseptin tähän suoraan, jotta se säilyisi sitten jos joskus alkuperäinen blogi
bittiavaruudesta häviäisikin. Ihan arkiruoaksi tätä en kuitenkaan laske, koska
vihreiden linssien kypsymisessä menee hetki. Tosin jos ne liottaa etukäteen niin
selviää 20 minuutilla, mikä lienee aika maksimi yksittäisen aineen kypsymisaika
arkiruoassa ainakin meidän keittiössä.
Kookoksinen
bataatti-linssimuhennos (4 annosta)
nokare voita (tai
loraus öljyä)
1 sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
2 tl raastettua
tuoretta inkivääriä
1 keskikokoinen
bataatti (n. 400-500 g)
2 tomaattia
2 dl vihreitä
linssejä
1 tlk (400 g)
kookosmaitoa
4 dl vettä
loraus limemehua
1-2 tl
juustokuminaa
1/2 tl kurkumaa
ripaus
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
(tarjoiluun
tuoretta korianteria)
Kuori ja pilko
sipuli, valkosipuli ja bataatti. Viipaloi tomaatit. Huuhtele linssit
huolellisesti.
Kuumenna
kattilassa rasva ja kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama
minuutti. Lisää joukkoon kuutioitu bataatti ja tomaatti ja paista vielä hetki.
Lisää sen jälkeen linssit, kookosmaito, vesi, limemehu ja mausteet.
Anna porista
keskilämmöllä kunnes bataatti ja linssit ovat sopivan kypsiä. Jos linssit eivät
meinaa pehmetä, voit tarvittaessa laittaa kattilaan kannen tai lisätä hieman
vettä. Tarkista lopuksi mausteiden määrä ja lisää tarvittaessa.
Tarjoile
halutessasi tuoreen korianterin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti