keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Mutakakku, sokeriton ja viljaton

Tätä reseptiä tovin pidin selaimessa auki, kunnes tuli sopiva aika sitä kokeilla. Eli sain tuoreita vadelmia. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty pakastettuja vattuja, mutta nyt on onneksi kesä. Kakusta tuli oikein mainio, joskin se oli ehdottomasti parempi oltuaan jääkaapissa yhden-kaksi yötä, eli kun maut olivat kunnolla tasaantuneet. Kriitikko ei ollut superihastunut, mutta pienemmälle maittoi kuten vielä toistaiseksi kaikki äidin kokeilut...

Kopioin respetin ihan suoraan Veikeä verso -blogista.

Sokeriton ja viljaton suklaakakku
n. 6:lle












 
110 g/ 18 kpl kuivattuja taateleita
1/2 dl vettä
2 dl maustamatonta soijajugurttia
3 rkl (oliivi)öljyä
hyppysellinen suolaa
2 ml vaniljajauhetta
2 ml kardemummaa
1/2 tl soodaa
80 g mantelijauhetta (pieni marketin pussukka)
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

Pilko taatelit ja liotin pehmeäksi puolessa desissä vettä. Soseuta taatelit liemineen sauvasekoittimella jugurtin ja öljyn kanssa. Lisää mausteet ja soodan ja pyöräytä sekaisin. Sekoita lopuksi manteli- ja kaakaojauhe sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (Paulalla oli 19 cm vuoka, minä käytin ihan nomaalikokoista), sipaise reunoihin öljyä ja ripottele kookosjauhoja leivitykseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja paista 175 asteessa alle puoli tuntia.

Jäähtyneenä siirrä kakku leivinpaperin kanssa tarjoiluastiaan (ei taida kestää siirtoa muuten). Koristeena vadelmia - minun versiossani siis ihan tuoreita eivätkä pakastekuivattuja kuten Paulalla.

Vadelmakastike kakun kaveriksi

6 kuivattua taatelia
3/4 dl vettä
150g (= 2 tiukkaa desiä) vadelmia


Liota taatelit vedessä pehmeiksi ja soseuta vadelmien kanssa.

Alkuperäisessä ohjeessa taateleita oli kastikkeessa 8 kpl, mutta vähensin määrää. Mielestäni vieläkin vähempi toimisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti