keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kasviswokki

Tällä Kauhaa ja Rakkautta -blogin reseptillä sain peruskasviswokkiin kivoja makuja ilman ylenmääräistä soijakastikkeella läträämistä, mikä on yleensä ollut ratkaisuni wokin mauttomuuteen.  Tässä oma versioni tuosta reseptistä, lisäilin vähän monipuolisemmin kasviksia ja lopuksi katkarapuja Kriitikon mieliksi. Eivät olisi tarpeen.

Limellä ja inkiväärillä maustettu kasviswokki

1 parsakaali
3 porkkanaa
1 paprika
1/2 kesäkurpitsa
1/2 pss pakastettuja vihreitä papuja
(1 pss katkarapuja)
paistamiseen (seesam)öljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä maun mukaan (tai kuivattuja chililastuja)
puolikkaan limen mehu
1 tl sokeria
1-2 rkl soijakastiketta
valkopippuria
kourallinen cashew-pähkinöitä
100 g riisinuudeleita

Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi, pilko myös paprika ja kesäkurpitsa. Leikkaa parsakaali paloiksi ja valkosipuli siivuiksi.

Kuumenna wokissa tai muussa isossa paistinpannussa öljy ja laita pannulle kasvikset, valkosipuli, inkivääri, chili, limemehu, sokeri ja soijakastike. Kun laitat myös nesteet heti pannulle, se estää kasviksia lötkistymästä, mikä on wokissa tärkeää. Wokkaile viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes vihannekset ovat vielä hieman rapsakoita. Lisää joukkoon cashew-pähkinät ja paista vielä minuutti tai pari. Mausta valkopippurilla.

Kuumenna vettä (ei tarvitse edes kiehahtaa) ja kaada se kulhoon riisinuudeleiden päälle. Anna liota 3-8 minuuttia nuudeleiden paksuudesta riippuen, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Sekoita wokattujen vihannesten joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti