Näitä pyöryköitä tein joskus kun en muuta keksinyt, ja hyvin maistuivat. Ovat aika miedon makuisia mutta ihan kivoja. Ongelmana pihveissa ja pyöryköissä on vaan lisuke, alkuperäisessä respetissä näitä tarjottiin uunijuuresten kanssa.
Linssipyörykät
2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
rypsiöljyä
1,5 dl ohrahiutaleita (kaurakin kelpaa)
1 tl roseepippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
puolikas puntti persiljaa
Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi. Valuta. Kuori sipulit ja
porkkana, pese kesäkurpitsa hyvin. Silppua sipulit, raasta kesäkurpitsa
ja porkkana.
Kuullota kaikkia kasviksia öljytilkassa hetki.
Soseuta silppu sekä linssit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Lisää sekaan ohrahiutaleet, mausteet ja pieneksi silputtu persilja.
Muotoile massasta pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa noin 15
minuuttia. Paistoaika riippuu pyöryköiden koosta, joten kannattaa
tarkistaa tulosta maistamalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti