lauantai 28. syyskuuta 2013

Shaksuka



Kauhaa ja rakkautta –blogi tutustutti meidän perheen shaksukaan tällä reseptillä. Tosin
brunssina tätä meillä ei syödä, kun brunssit eivät juuri sovi tähän nykyiseen
elämäntilanteeseen. Mutta mukava ja suhtellisen nopea arkiruoka tästä tulee helposti.
Ollaan syöty tätä riisin kanssa, tai toki menee ihan leivänkin kaverina.


Paprika-feta-shakshuka
(kahdelle, tai meidän perheelle riisin kaverina)

1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten
täysvalurautaisella paistinpannulla tai esimerkiksi laakeassa kattilassa (Tools
käy hyvin!) oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne
alkavat pehmetä.

Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri
ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyke-
tomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin
n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen
poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.

Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle
feta. Siirrä pannu (huom! täysrautainen!) uuniin grillivastuksen alle 5-10
minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä
juoksevia.

Laita kananmunien päälle ripaus suolaa ja mustapippuria. Tarjoile korianterin
kanssa jos se sopii perheen makunystyröihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti