tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kanttarelli-pinaattikastike pastalle

Tultiin kotiin uimareissulta supernälkäisenä ja kassissa pussillinen kanttarelleja. Pastaa ja kastiketta nopeampia ruokia ei ainakaan montaa ole, eli sillä mentiin. Lapset ovat tänä kesänä myös ymmärtäneet kanttarellin hienouden, eli meillä onneksi siitä nykyään tykätään. Kerrassaan ihana kesäruoka syntyi tästä!

Kanttarelli-pinaattikastike
kolmelle nälkäiselle tai neljälle nomiruokailijalle

1 l tuoreita kanttarelleja
1-2 kesäsipulia
öljyä
puoli pussia pakastepinaattia
1 tlk kaurakermaa
2 rkl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

täysjyväpastaa

Silppua sipuli ja puhdista sekä silppua kanttarellit vähän pienemmäksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä hetki ja laita myös kanttarellit mukaan. Paistele muutama minuutti. Lisää joukkoon pakastepinaatit ja sulattele. Laita kattilaan spelttijauhot ja paistele vielä hetki. Lopuksi kaurakerma. Anna porista ilman kantta noin viitisen minuuttia.

Keitä pasta kypsäksi, anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla sen aikaa kun pasta valmistuu. Tarjoile salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti