tiistai 21. heinäkuuta 2015

Vuokaruoka kesäkurpitsasta ja kikherneistä

Lomapäivän päivälliseksi kaivattiin jotain helppotekoista ruokaa. Sellaista, mikä tulisi ilman suurta säätöä ja jonka voisi tehdä aika rennolla otteella.

Mindosta löytyi kivan kuuloinen uuniruoka, ja siitä teimme oman version. Tuossa Mindonkin tekstissä mainitaan, että tähän voi käyttää mitä vain kasviksia sattuu löytymään. Me viritimme tätä vielä vähän lasagnette-henkisemmäksi lisäämällä tomaattimurskaa ja pastaa. Pasta kyllä meni aika muhjaiseksi uunissa, lasagnelevyt olisivat voineet toimia paremmin. Emme kuitenkaan jaksaneet alkaa kokoilemaan tätä kerroksittain, eli muhjaisuus meni nyt lomarentouden piikkiin.

Lapset tykkäsivät kovasti, eli tätä varmaan tehdään jossain kohtaa uudelleenkin.

Vuokaruoka kesäkurpitsasta ja kiherneistä

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
rypsiöljyä
muutama valkosipulin kynsi
1 paprika
tölkillinen kikherneitä - olisi voinut olla kaksikin
kourallinen suolattuja cashewpähkinöitä rouhittuna
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
mustapippuria
suolaa
pari kourallista mozzarellaa raasteena (2 pakettia)
purkillinen tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa
noin 200 g spelttipastaa

Laita uuni  lämpenemään 200-asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja pilko paprika. Silppua sillä välin sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetken öljyssä. Lisää myös kesäkurpitsa ja paprika kuullottumaan. Kääntele viitisen minuuttia ja mausta pippurilla, suolalla ja yrteillä. Rouhi pähkinät.

Levitä uunivuokaan päällekkäin kesäkurpitsatäytettä, valutettuja kikherneitä, pastaa, suolapähkinärouhetta, tomaattimurskaa ja juustoraastetta. Tee pari kerrosta tai tee kuten me, eli sekoita kaikki sekaisin. Kaada kaurakerma kaiken päälle ja  viimeistele juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti