lauantai 8. elokuuta 2015

Intialainen kasviscurry

Hesarin resepti tämäkin. Olen pari muutakin kasviscurryreseptiä tänne blogiin naputellut, mutta tämä on niistä ehdottomasti paras.

Kasviscurry

2 sipulia
noin 5 cm pala inkivääriä
1 kukkakaali
8 keskikokoista perunaa
pussillinen pakasteherneitä tai tölkillinen kikherneitä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
2 dl kasvislientä

- tähän voi lisäksi käyttää ihan mitä vain kasviksia jääkaapista löytyy, vaikka porkkanaa, parsaa ja kesäkurpitsaa. Herneet eivät ole tokikaan välttämättömiä myöskään, me tykätään niistä purutuntuman, maun ja lisäproteiinin vuoksi.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna inkivääriä. Irroita kukkakaali nupuiksi. Kuori varsi ja kuutioi se. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipulia ja inkivääriä öljyssä isolla pannulla muutama minuutti. Lisää kukkakaalit, perunat ja currytahna. Käännä paistellen noin minuutti.

Laita joukkoon herneet tai kikherneet. Kaada pannulle kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos, vähennä lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna porista noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa kasvislientä jos curry näyttää kuivalta.

Tarjoa keitetyn riisin tai vaikkapa naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti