lauantai 8. elokuuta 2015

Mausteinen kurpitsapata kikherneillä

Tämä on roikkunut mulla selaimen välilehdillä vaikka kuinka pitkään, en ole saanut sitä kirjoitettua tänne. On kotoisin Appelsiineja ja hunajaa -blogista. On tehty tätä kertaalleen, käytettiin silloin kurpitsan tilalla bataattia ja oli oikein hyvää niinkin. Pitäisi muistaa tehdä kun syksy koittaa ja kurpitsoita on kaupassa saatavilla.

Blogissa tätä kerrottiin tarjottavaksi lisukkeena jonkin muun kanssa, mutta me syötiin ihan tällaisenaan. Ainesten määriä tietysti voi vähän miettiä jos tämä on pääruoka neljälle, en muista millaisilla annoksilla me tätä tehtiin neljän hengen ruokapöytään.

Mausteinen kurpitsapata kikherneillä

400 g kurpitsaa kuutioituna (myskikurpitsaa, muutkin varmaan käyvät, tai sitten bataattia)
2 porkkanaa paloiteltuna
öljyä paistamiseen
2 sipulia paloiteltuna
2 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl rusinoita
1 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
suolaa

Keitä porkkanapalat ja kurpitsakuutiot pehmeiksi, mutta ei kuitenkaan liian pehmeiksi. Porkkanat ja kurpitsat keitellään erikseen, sillä kurpitsa kypsyy porkkanoita nopeammin. Ruskista sillä välin sipuli öljyssä. Lisää keitetyt kasvikset sipulin joukkoon. Joukkoon myös rusinat, kikherneet, sokeria, kanelia ja neilikkaa sekä noin 1,5 dl vettä. Kypsennä ilman kantta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes neste on melkein haihtunut pois. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti