sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Gluteeniton suolainen piiras

Mammasti-blogin reseptissä oleva gluteeniton piiraspohja on mielestäni oikein toimiva. Tein sitä taas tänään nelivuotiaan synttäreille. Täytteet vaihtuvat aina fiiliksen mukaan, mutta tämä perusreseptissä oleva feta-tonnikala-piirakka on itsessään oikein hyvä. Olen vähän tuunannut reseptiä, mutta varsin vähän.

Gluteeniton piirakka

Pohja:
110 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin finmix:iä)
2 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta (käytin Polaria raastettuna)
vähän suolaa

Nypi voi jauhoihin, lisää vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille - vuoan voi jauhottaa jos jaksaa mutta itse en koskaan jaksa ja hyvin lähtee irti silti.

Täyte:
2 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
1/2 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Lisäksi maun mukaan erilaisia täytevaihtoehtoja. Alkuperäisessä reseptissä oli 2 tomaattia, 100 g fetaa ja purkki tonnikalaa. Itse pidän esimerkiksi vihreistä pavuista, paprikasta, parsasta... sienetkin olisivat varmaan mainioita.

Laitetaan täyteet piirakan pohjalle ja kaadetaan kaurakerma-munaseos päälle. Lopuksi jos haluaa, voi ripotella päälle juustoraastetta.

Paistetaan 200 astetta n. 35 min. Päälle voi laittaa vielä tuoretta rucolaa tai yrttejä sen mukaan mitä sattuu löytymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti