lauantai 27. helmikuuta 2016

Bataatti-kikhernevuoka

Tämä vuokaruoka on ollut meillä vakikäytössä jo pitkään, mutta sainpa aikaiseksi siirtää reseptin tännekin. Resepti taitaa olla alunperin Chocochilin.

Bataatti-kikhernevuoka

Bataattimuusi:
800 g bataattia
1-2 rkl margariinia
kookosmaitoa noin purkillinen tai vähän vajaa
suolaa

Kikherneseos:
2 tlk kikherneitä - voi kyllä olla kolmekin
1 sipuli
1 vs kynsi
2-3 porkkanaa
öljyä
1 tl garam masalaa
2 tl currytahnaa
purkillinen tomaattipyrettä
1 dl kookoskermaa
suolaa

Kuori ja pilko bataatit ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Laita kasarin öljyä ja garam masala sekä currytahna. Kuullota sipuleita ja porkkananpaloja mausteseoksessa kunnes porkkanat pehmenevät. Lisää sekaan tomaattipyre ja kookoskerma sekä tilkka vett. Hauduta, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää loppuvaiheessa sekaan kikherneet lämpiämään.

Tee muusi pehmeiksi kiehuneista bataateista, kookosmaidosta ja margarinista.

Laita kikherneseos uunivuoan pohjalle ja levitä päälle bataattisose. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla hetki, kunnes vuoka on saanut väriä pintaan - tässä taitaa mennä vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti