sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Marmoroitu paistettu juustokakku

Tämä ohje on alunperin Pirkan, mutta olen sitä vähän tuunannut kevyemmäksi. Lisäksi pohjana käytän omaa keksipohjaani. Kivan näköinen ja hyvän makuinen kakku, ja lisäksi vielä helppotekoinenkin.

Marjasoseella marmoroitu gluteeniton juustokakku

Pohja:
1 annos (200 g) keksipohjaa tai 200 g ihan tavallisia gluteenittomia keksejä jos et ole ehtinyt tehdä
75 g voita

--> Hienonna keksipohja blenderissä, sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksi sen päälle.

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 rasia (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 1/2 dl (ruoko)sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua

--> Sekoita kaikki ainekset sähkövispilällä ja kaada seos keksipohjan päälle.

Marmorointikuvio:
2 dl sulatettuja ja blenderissä soseeksi pyöritettyjä mansikoita tai mustikoita

--> Lusikoi marjasose laikuiksi kakun pinnalle. Ota veitsi, pidä sitä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vetele sillä kuvioita pinnalle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaa ja irroita sitten reunat vuoasta veitsellä. Jätä kakku kuitenkin vuokaan - tämä auttaa siihen että pinnalle ei tule halkeamia.

Parasta seuraavana päivänä, joka tapauksessa pitää olla kokonaan jäähtynyt ennen kuin leikataan ja syödään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti