sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Täydellinen luontaisesti gluteeniton keksipohja juustokakkuun

Tämä resepti on otettu Kamomillan konditoria -blogista, ja sen löydettyäni en ole enää kaupan kekseistä tehnytkään juustokakkujen pohjia. Helppo tehdä ja pakastaa sopivissa 200 g annoksissa pusseihin ja ottaa pakkasesta käyttöön. Luontainen gluteenittomuus ja maidottomuus on iso plussa.

Keksipohja juustokakkuun (gluteeniton, maidoton)

4 dl riisijauhoja
3,5 dl kaurajauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 4 dl mutta minusta liian paljon)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
1,5 dl sokeria (käytän ruokosokeria, alkuperäisessä ohjeessa 2 dl mutta ei minusta tarvi olla niin makeaa)
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa

1. Sekoita kuivat aineet
2. Sekoita kosteat aineet
3. Laita kaikki yhteen. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti.
4. Kaada seos uunipellille ja levittele tasaiseksi koko pellin kokoiseksi levyksi.
5. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia

Kun levy on jäähtynyt sen voi jakaa sopiviksi pakastuseriksi (annoksesta tulee 4 200 g painoista erää) ja käyttöön ottaessa hienontaa keksin pieniksi muruiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti