Tähän pohjaan ei tule mitään valmista gluteenitonta jauhoseosta. Oikein hyvä, ei murene ja on maukas. Tattarikaan ei maistu läpi. Tehtiin tästä piirakka tytön 5-v synttäreille, silloin täytteenä oli paistettua sipulia, kylmäsavulohta, paprikaa ja kirsikkatomaatteja.
Pohja
100 g gluteenittomia kaurajauhoja
55 g tattarijauhoja
1 tl psylliumkuorijauhetta
ripaus Himalajan suolaa
50 g huoneenlämpöistä voita
150 g luonnonjugurttia
Sekoita kuivat jauhot, nypi sekaan voi. Lisää jugurtti ja sekoita taikinaksi. Odota 5 min että psyllium turpoaa
Munamaito
150 ml kaurakermaa
150 ml mantelimaitoa (laitoin koko purkin kaurakermaa ja lisäksi lorauksen mantelimaitoa)
2 munaa
1 tl jauhettua paprikaa tai mitä mausteita piirakkaan sopiikaan, riippuu täytteistä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti