sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Sitruunajuustokakku valkosuklaalla

Tein esikoisen synttäreiden ensimmäiselle kierrokselle juustokakun. En halua mielelläni käyttää liivatetta joten tämä Suklaapossun blogin resepti meni testiin. Esikoinen ei kakusta oikein välittänyt mutta aikuisväestö ja juustokakkuja fanittava kummpoika olivat tyytyväisiä.

Sutruunainen juustokakku

Pohja

15 marie-keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte

2,5 dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 - 1,5 dl sokeria
4 rlk sitruunan mehua (1 siruunan mehu)
1 sitruunan raastettu kuori

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele sen reunat. Sulata sulaa ja sekoita se murusteltuihin keseihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekaan.  Raasta sirtuunan kuori ja purista mehu. Sekoita sokeri, mehu ja kuoriraaste juustomassaan. Täyte on moussemaista. Kaada pohjan päälle ja anna levätä muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti