sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Gluteenittomat porkkana-kaurarieskat

Hidasta elämää -blogin ohjeella tehtyjä rieskoja. Hyviä, aika makeita joten hunajan voisi ehkä jättää poiskin.

Kaurarieskat

4-5 porkkanaa ( n. 400 g)

3 dl kaurahiutaleita

1 tl psylliumia

1 tl soodaa

1 tl suolaa

Loraus hunajaa

Loraus porkkanoiden keitinvettä

Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen ja jäähdytä vähän. Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan. Lusikoi taikinakokkareitaleivinpaperoidulle pellille ja muotoile ne rieskoiksi lusikalla tai kosteilla käsillä. Paista 230 asteessa 15 min. (Alkuperäisessä ohjeessa 250 astetta mutta menevät liian tummiksi niin.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti