sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Maidoton ja gluteeniton lasagne (ilman vegejuustoa)

 Chicochililtä maidottoman, ei vegejuustoa sisältävän lasagnen ohje. Tehtiin gluteenittomana ja vaikka alkuperäisessä ohjeessa oli linssejä niin vaihdettiin ne härkikseen.

Ensi kerralla kastiketta pitää tehdä enemmän, pidän mehevämmästä lasagnesta, tämä oli turhan kuivaa. Mutta sillä modauksella oikein hyvä juustoton versio jos sellaista haluaa tehdä. Lisäksi mielestäni päällimmäiseksi kerrokseksi kootessa voisi hyvin laittaa tomaattikastiketta, ainakin gluteenittomat levyt kuivuvat uunissa jos niiden päällä ei ole tarpeeksi kastiketta.

Maidoton gluteeniton lasagne

1 paketti gluteenittomia lasagnelevyjä

1 paketti härkistä tmv proteiinia

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 500g laadukasta paseerattua tomaattia
  • noin 1 dl vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilöttyjä)
  • mustapippuria

Valkokastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl kikhernejauhoja
  • 5 dl kauramaitoa* 
  • vajaa 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kaada tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
  2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Mausta oreganolla ja chilihiutaleilla. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, vesi, tomaattisose ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta kastike mustapippurilla ja sekoita joukkoon keitetyt linssit.
  4. Valmista sitten valkokastike:  kuumenna öljy kattilan pohjalla. Pyöräytä kikhernejauhot nopeasti öljyssä ja lisää sitten puolet maidosta kattilaan koko ajan vispaten. Kun seos alkaa turvota, lisää vielä toinen osa maidosta ja vispaa seos tasaiseksi. Keitä hetki. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon mausteet ja ravintohiivahiutaleet.
  5. Laita kauhallinen valkokastiketta uunivuoan pohjalle (paras koko on sellainen, johon mahtuu 3 lasagnelevyä vierekkäin). Lado lasagnelevyt päälle ja levitä levyjen päälle kerros linssikastiketta. Laita toisen kerroksen jälkeen kauhallinen valkokastiketta linssikastikkeen päälle. Jatka, kunnes linssikastike on käytetty. Laita päällimäiseksi kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle loput valkokastikkeesta.
  6. Peitä uunivuoka foliolla ja paista lasagne 200-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Jos lasagnen pinta tuntuu kuivalta, valuta pinnalle vähän oliiviöljyä.
  7. Tarjoa lasagne tuoreen basilikan ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti