Parantavaruoka-blogista sämpyläresepti. Alkuperäiseen tuli yrttijauheita mutta korvasin ne pellavansiemenrouheella. Hyvä resepti, nopea ja helppo.
Sämpylät, 8 kpl
1 dl tattarijauhoa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
4 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
3 dl kasvimaitoa
2 rkl hunajaa
4 rkl öljyä
Sekoita kuivat aineet. Lämmitä kasvimaito ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää kuivien aineiden sekaan ja sekoita. Lopuksi lisää öljy. Sekoita se taikinaan. Öljyä kädet ja pyörittele massasta 8 sämpylää. Laita ne pellille ja painele hieman littanammaksi. Paista 175 asteessa 20 min tai vähän kauemmin ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti