sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Vegaaninen juustokastike / dippi

 Eilen racleten kanssa testattu vegaaninen eli myös maidoton ”juusto”kastike ja mainiosti toimi. Sopii myös nachojen tmv kanssa. Loppu kastike laitettiin tänään lasagnen päälle. Helppo tehdä!


Alkuperäinen ohje täällä mutta muokattiin vähän. 


Juustokastike, noin 7 dl

100 g cashwpähkinöitä

400 g perunoita

1 iso porkkana

1 sipuli

25 g ravintohiivahiutaleita

1 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa

0,5 sitruunan mehu

Omenaviinietikkaa/ valkoviinietikkaa n. 1 rkl tai vähän vähemmän

Suolaa, mustapippuria


Liota pähkinöitä yön yli tai n. 30 min kuumassa vedessä. Kuori ja keitä porkkanat, perunat ja sipuli. Kaada vesi pois mutta ota vähän talteen. Kaada myös pähkinöiden liotusvesi pois. Laita kasvikset, pähkinät, ravintohiivahiutaleet ja kasvimaito blenderiin tai tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunan mehua, viinietikkaa ja mausteita maistellen ja maun mukaan.

Racletessa tämä sopi erityisen hyvin yhteen kylmäsavutofun kanssa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti