Oliiviöljy-suklaakakku by Nigella Lawson
gluteeniton, maidoton | 12 annosta
- 1,5 dl laadukasta oliiviöljyä *
- 50 g sokeritonta kaakaojauhetta *
- 1,25 dl kiehuvaa vettä
- 2 tl vanilja-aromia tai luomu vaniljasokeria *
- 150 g mantelijauhoa *
- ½ tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 200 g kookossokeria *
- 3 (luomu)kananmunaa
- Lämmitä uuni 175 asteeseen
- Voitele n.22cm irtopohjavuoka oliiviöljyllä ja pingota pohjaan leivinpaperi
- Sekoita keskenään kiehuva vesi ja kaakaojauhe. Lisää vanilja. Anna jäähtyä hieman.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään mantelijauho, ruokasooda ja ripaus suolaa.
- Laita kookossokeri, oliiviöljy ja kananmunat kolmanteen kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella vaaleaksi vaahdoksi (n.3min). Laske tehoja ja lisää suklaaseos ja lopuksi mantelijauhoseos
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30-45min
- Anna jäähtyä täysin
- Tarjoa esim. jäätelön kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti