lauantai 12. elokuuta 2023

Valamon luostarin punaherukkapiirakka G

 https://liianhyvaa.blogspot.com/2014/08/valamon-luostarin-punaherukkapiirakka.html?m=1 Täältä eli Liian hyvää blogista. Ihan paras piirakka kun punaherukoita on pensas täynnä.


VALAMON LUOSTARIN PUNAHERUKKAPIIRAKKA

pyöreään Ø26-28 cm piirakkavuokaan, gluteeniton


Piirakkapohja:


150 g pehmeää voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 isoa kananmunaa

0,5 dl perunajauhoa

2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka, Sunnuntai, Semper)

1 tl leivinjauhetta


Täyte:


5 dl punaherukoita (tuoreita tai jäisiä)

1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl sokeria

25-30 g sulatettua voita

(ylimääräistä sokeria ripoteltavaksi marjojen päälle piirakkapohjalle)



1. Vaahdota rasva, hieno sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.


2. Lisää munat yksitellen taikinaan, samalla koko ajan sekoittaen.


3. Sekoita perunajauhot, vehnäjauho (gluteeniton jauhoseos) ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan, itse sekoitan varovaisesti ja nopeasti sähkövatkaimella kaikki sekaisin.


4. Levitä taikina voideltuun tai paperitettuun piirakkavuokaan. Levitä nuolijalla tasaiseksi.


5. Ripottele piirakkapohjan päälle viinimarjat. Lisää varovaisesti hienoa sokeria marjojen päälle.


6. Sekoita täytteen jauhot, sokeri ja sulatettu rasva muruseokseksi. Ripottele muruseos piirakkapohjalle, marjojen päälle.


7.  200 asteessa keskitasolla noin 35-40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti