maanantai 14. heinäkuuta 2014

Supernopea papukeitto

Parsa-pinaattikeiton lisäksi samasta blogista löytyi toinenkin kiva sopparuoka. Tämä oli tosi helppo ja olisi ollut erittäin nopeakin, jos en olisi tuunannut sitä laittamalla joukkoon porkkanoita joiden kypsymisessä meni hetki. Myös perunoita voi joukkoon laittaa. Huomoi, että se vaikuttaa varsin paljon keiton valmistumisnopeuteen, koska jostain syystä tomaattimurskan seassa perunat ja porkkanat kypsyvät tosi hitaasti. Oli herkullista - ainoastaan mental note itselle että chilin kanssa kannattaa olla tarkkana jos haluaa että lapsetkin syövät! Nyt sitä meni vähän turhan paljon minunkin mielestäni ja jälkikasvun ruokailu oli sitä sun tätä.

Papukeitto

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl curryä
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1-2 tl chiliä
1 tl rakuunaa
2 tlk tomaattimurskaa
(3 porkkanaa ja pari perunaa)
1 tlk kidneypapuja
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
(vähän vettä)
1-2 dl kermaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne pieniksi. Kuullota sipulia ja mausteita kattilassa. Rakuuna kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa kuullotusta, sillä se palaa herkästi. Kuullota myös porkkanoita (ja perunoita) hetki. Lisää pavut ja tomaattimurska, jätä kiehumaan kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Jos keitto näyttää paksulla lisää pikkaisen vettä, niin edesautat juuresten kypsymistä. Jos juureksia ei laita, kiehauttaminen riittää ja silloin ei vettäkään tarvita. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti