maanantai 27. lokakuuta 2014

Sopivan mausteinen linssimuhennos

Mindosta bongasin tämän ihanan kuuloisen linssimuhennoksen reseptin. Se(kin) roikkui selaimen välilehdellä vaikka kuinka pitkään ennen kuin pääsi testiin. Onneksi en sitä klikannut unohduksiin, vaan lopulta eilen päätin tarttua härkää sarvista ja ottaa sen riskin että lapsille ei tämä(kään) uusi resepti kelpaa.

Onneksi otin, sillä koko perhe tykkäsi kovasti ja taas saatiin jotain edes vähän uutta makua ruokalistoille.

Alla resepti sellaisena kuin sen itse tein. Käytin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna vain noin puolet linsseistä, sillä pussi oli vain puolillaan. Muutenkin tuntuu tosi isolta määrältä tuo 400 grammaa linssejä, mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Ohjeessa oli epämääräisesti "vettä" ja minä laitoin ensin vain vähän ja lisäilin sitä sitten matkan varrella. Ilmeisesti tästä johtuen linssit eivät kypsyneet kunnolla vaan jäivät vähän kovan oloisiksi vaikka muhennos kiehui ihan reilusti yli puoli tuntia. Ensi kerralla kannattaa vettä laittaa siis ihan reilusti heti alkuun.

Kriitikko ei välittänyt kotijuustosta, mutta olivat sen verran reiluja palasia tuolla joukossa että ne oli helppo nyppiä pois.

Linssimuhennos

3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl currytahnaa
1 ½ tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl suolaa
250 g punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
2 rkl mangochutneytä
öljyä
vettä, noin 5-6 desiä
lisäksi halutessa kotijuustoa/tofua, turkkilaista jogurttia/kermaa --> itse laitoin kotijuustoa ja pari ruokalusikallista soijajugurttia

Kuullota öljyssä currytahna ja mausteet (paitsi suola). Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää linssit, tomaattimurska ja -sose, sekä vettä ja suolaa. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää mangochutney ja anna hautua vielä toiset 15 minuuttia.

Lisää lopuksi vielä kotijuusto/tofu/turkkilainen jogurtti/kerma ja anna hautua vielä vajaat 5 minuuttia.

Tarjosin täysjyväriisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti