perjantai 20. helmikuuta 2015

Raaka mokkakakku isänpäiväksi

Isänpäiväkakuksi marraskuussa tein kahvin ystävälle mokkakakkua. Resepti löytyi Veikeän Verson blogista. Kakku oli oikein hyvää, erityisesti seuraavana ja sitä seuraavana päivänä, eli kannattaa leipoa tämä hyvissä ajoin etukäteen. Uudestaan tein tätä jouluna, ja hyvin maistui silloinkin.

HUOM! täytteeseen tulee cashewpähkinöitä, mitä on hyvä liottaa vähän pidempään, vaikka yön yli. Itse en liottanut ja hyvin toimi, mutta siis kannattaa laittaa edellisenä iltana likoamaan.

Mokkakakku

Pohja:

15 kuivattua taatelia
2 rkl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl raakakaakaojauhetta
hyppysellinen ruususuolaa

Pilko taatelit ja laita 2 rkl veden kanssa purkkiin likoamaan. Hurauta kaurahiutaleet blenderissä murusiksi ja lisää muut aineet paitsi pähkinät joukkoon. Surruuta tasaiseksi. Lisää pekaanipähkinät ja surauta nopeasti karkeaksi rouheeksi. Painele massa irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.

Täyte:

15 kuivattua taatelia
3 dl vettä
4 dl cashewpähkinöitä
1/2 tl vaniljajauhetta
4 tl luomu pikakahvimurua
70 g sulatettua kaakaovoita

Pilko taatelit ja laita likoamaan 3dl:aan vettä. Liota cashewpähkinät yön yli vedessä ja huuhtele sekä valuta. Laita taatelit liotusvesineen, cashewpähkinät, vanilja ja kahvinmurut tehosekottimeen ja sekoita kunnes massa on ihan sileää. Lopuksi sekoita joukkoon kaakaovoi. Kaada massa pohjan päälle vuokaan ja tasoittele pinta. Anna kakun olla pari tuntia pakkasessa jotta sen saat siististi irti vuoasta.

Ja sitten tosiaan jääkaappiin, seuraavana päivänä vielä parempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti