perjantai 20. helmikuuta 2015

Portviinissä marinoidut luumut

Alkon sivuilta joulun jälkkäriksi valikoitui tällainen marinoitujen luumujen resepti. Olivat tosi hyviä ja sopivat mainiosti jouluaterian päätteeksi.

Alkuperäinen resepti oli tuoreista luumuista, mutta me tehtiin kuivatuista vähän sokerin määrää vähentäen. Ja hyvin toimi!

Marinoidut luumut

500 g kuivattuja luumuja
2 dl vettä
1 dl tummaa, makeaa portviiniä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl sitruunamehua

Kiehauta maridaniliemen ainekset kattilassa, lisää luumut ja anna seoksen kiehua vielä kertaalleen noin minuutin ajan. Marinoi jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoile seurana kermavaahtoa tai mascarpone-kermavaahtoa, mitä voi maustaa vaikkapa kanelilla tai/ja vaniljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti