torstai 25. tammikuuta 2018

Ramen

ihana keksintö oli ramen keitto, lapsetkin tykkäsivät tosi paljon. Hesarin resepti oli toimiva ja ruoka helppo tehdä. Tätä syödään toistekin! Resepti jäi kesken kun blogger teki tenän mutta googlaamalla löytyy. Helppo tämä oli tehdä, aineet vaan keitettiin kasaan ja kypsiksi, noin 15 min. Lopuksi sekaan kypsät nuudelit ja tofu, niitä keiteltiin vielä  pari minuuttia. Keitettiin kananmunat melkein kypsiksi ja laitettiin lautaselle viimeisenä.

200 g ramen-nuudeleita
Paketillinen tofua

2 isoa porkkanaa
500 g tuoreita siitakesieniä
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (ei laitettu liemen joukkoon lasten takia vaan lisättiin lautasille syödessä)
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl tummaa sokeria
0,5 tl mustapippuria
Suolaa

Päälle:
4 kananmunaa
2 kevätsipulinvartta
1 punainen chili

Kuori ja viipaloi kasvikset, sipulit ja chili ja raasta inkivääri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti