lauantai 21. joulukuuta 2019

Jouluiset gluteenittomat keksit

Kotiliedestä on tämä ohje, hyviä ja helpotekoisia keksejä joulumausteilla ovat nämä.

1dl ruokosokeria
1/2 dl siirappia
2 rkl vettä
100 g voita
1,5 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kanelia
1 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 dl maissijauhoja
2 tl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta

Kiehauta sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Ota pois levyltä. Lisää voi sulamaan ja mausteet. Sekoita kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä noin 10 min.

Sekoita kuivat aineet. Kaada joukkoon jäähtynyt sokeri-voiseos. Sekoita löysäksi tasaiseksi taikinaksi.

Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään vähintään tunniksi. Pyörittele kovettuneesta taikinasta pienen lihapullan kokoisia pallukoita ja laita pellille. Ei tarvitse litistellä.

Paista 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä niin keksin pohjastakin tulee rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti