perjantai 3. tammikuuta 2020

Kalamureke

Netistä googlasin kalamurekkeen ohjeen. Tuli ihan hyvää joten linkki tänne muistiin: https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/01/kalamureke-ja-munakastike

Korppujauhoja meillä ei koskaan ole, korvattiin kautahiutaleilla ja hyvin toimi.
Ei ole nopea ruoka, kun kestää paistua tuon tunnin eli ei ihan arkiruoka. Lisäksi kalan sulattelu kestää. Tehtiin muusia seuraksi, ja puolukkahilloa.

Kalamureke (arkinen)
800 g sulatttua pakasteseitä ( tietenkin muukin kala käy esim. kirjolohi, hauki...)
1½ dl korppujauhoja - korvattiin kaurahiutaleilla
3 dl nestettä (käytin 2 dl kaurakermaa + 1 dl kauramaitoa)
2 munaa
suolaa (noin 1½ tl)
sitruuna- tai valkopippuria (noin ½ tl)
kuivattua tilliä (noin 1 tl)
noin 30 g sulatettua rasvaa
sitruunamehua, ei ole välttämätön, mutta antaa pientä terävyyttä
Jauha sulanut kala ihan hienoksi. Turvota korppujauho nesteessä ja lisääse kalaseokseen. Lisää kananmuna, mausteet ja sulatettu rasva ja sekoita seos tasaiseksi. Kypsennä pieni pala esim mikrossa ja tarkista maku mieleiseksesi. Laita murekeseos pitkulaiseen leipävuokaan (laita vuokaan rypistetty leivinpaperi... on varma tapa saada mureke ehyenä pois vuoasta TAI voitele vuoka hyvin rasvalla + korppujauhota) ja tasoita pinta tasaiseksi. Peitä vuoka foliolla tai käännä leivinpaperin reunat murekkeen ylle. Laita murekevuoka vesihauteeseen ( eli isompaan uunivuokaan vettä ja siihen murekevuoka peitettynä) ja kypsennä mureketta  200 - 225 asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarkista murekkeen kypsyys vuoan keskeltä -> veitsellä siististi ohut pikkuinen pala ja katsot että se on kypsää. Anna murekevuoan tekeytyä noin 5 min ja kumoa se sitten vadille. Leikkaa mureke viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti