perjantai 3. tammikuuta 2020

Paistettu jugurttikakku juustokakun korvaajana

Tämä kakku tehtiin uudenvuoden jälkiruoaksi ja oli tosi hyvä! https://www.viimeistamuruamyoten.com/jugurttikakku/

Kyseessä siis paistetun juustokakun tyyppinen kakku, mutta se tehtiin kokonaan jugurtista. Resptin paistoaika oli kyllä ihan liian lyhyt, jatkoin sitä ainakin 30 min tai kauemminkin, kunnes kokeilutikkuun ei enää tarttunut mitään (tai ihan vähän vaan). 24 cm kakkuvuoka toimi ihan hyvin, pohjan keksejä laitettiin pari enemmän kuknalkuperäisessä ohjeessa. Päälle pilkoin persimoneja kun ne on nyt parhaimmillaan.

Ohje tässä:

Pohja:

170 g bastognekeksejä
60 g voita
Ripaus suolaa

Täyte:

7,5 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia (2 isoa purkkia)
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu (0,5 dl)
1 tl vaniljasokeria

Päälle tuoreita marjoja tai mitä vaan keksit

Tee näin:

Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Tee pohja murkaamalla keksit ja sekoittamalla joukkoon sula voi ja suola. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksipohja vuokaan. Tee täyt sekoittamalla kaikki aineet keskenään sähkövatkaimella. Kevyt sekoitus riittää, älä ylivatkaa. Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunissa min 45 minuuttia, minulla meni reklusti yli tunti. Keskiosa saa olla hyllyvä, koska vetäytyy jäähtyessään. Älä ylikypsennä että ei kuivu. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla, siihen ei pitäisi tarttua taikinaa kun kokeilet keskeltä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten vielä jääkaappiin viilenemään vaikka yön yli. Me syötiin huoneenlämpöisenä mutta voisi olla viileänä parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti