maanantai 13. huhtikuuta 2020

Porkkanahummus ja hernetahna

Porkkanahummus on kiva lisä ruokapöytään tai vaikka leivän päälle. Tämä Soppa 365 palvelun respti on muutamasta testatusta paras. Hernetahna on K-ruoka-palvelun resepti.

PORKKANAHUMMUS
AINEKSET

4
porkkanaa

4
valkosipulinkynttä

2
rkl
öljyä

1
tl
suolaa

1
tl
juustokuminaa

1
tl
kurkumaa

2
tlk (à 380 g)
kikherneitä

2
dl
tahinia

1
sitruunan mehu
TYÖVAIHEET
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat ja kuori valkosipulinkynnet. Laita ne yhdessä öljyn, suolan, juustokuminan ja kurkuman kanssa uunivuokaan. Paahda 20 minuuttia.
  2. Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa tai tehosekoittimessa paahdetut porkkanat, kikherneet liemineen, tahini ja sitruunamehu. Soseuta. Lisää suolaa tarvittaessa.


    HERNETAHNA

    Ainekset2 annosta
    • 1ps(200 g)
    • 1dl
    • tuoreita mintunlehtiä
    • 3rkl
    • oliivi- tai rypsiöljyä
    • ripaus
    • suolaa
    • ripaus
    • mustapippuria


    Valmistus
    alle 15 min
      1. Sulata herneet mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet, minttu ja öljy sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa hernetahna esimerkiksi rapeiden kalapuikkojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti