torstai 4. kesäkuuta 2020

Täytetyt kaaliletut

Tämä on Yhteishyvän resepti. Työteliäs kun letut pitää paistaa mutta tosi hyvä. Alkuperäistä reseptiä muokattiin kasvisversioksi ja vähän muutenkin. Satsi oli juuri hyvä meidän perheelle.

Härkiksellä täytetyt kaaliletut, 4:lle

Lettutaikina:
300 g varhaiskaalia
2 munaa
5 dl maitoa tai kaurakerma-vesiseosta
2,5 dl jauhoja
1/2 tl suolaa

Täyte:
1 pkt Härkistä
Sipuli
Suolaa
Mustapippuria
0,5 purkillista Creme fraichea


Raasta kaali isolla terällä. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita lettutaikinan aineet yhteen, anna turvota noin puoli tuntia. Jos haluat, surauta vielä kaalia vähän hienommaksi sauvasekoittimella.

Paista letut. Kun paistaminen on loppuvaiheessa, tee täyte.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. laita sekaan härkikset ja paistele vähän aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hetki jäähtyä. Sekoita joukkoon ranskankerma. Täytä letut.

Tarjoa puolukkahillon ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa. Ei haittaa vaikka ovatkin vähän haaleita tarjoiluvaiheessa, toimivat hyvin ilman mitään ekstralämmittämistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti