maanantai 1. kesäkuuta 2020

Halloumi-kikhernepihvit

Vähän erilaisia kasvispihvejä. Ihan hyviä, syötiin kermaviilikastikkeen ja perunamuusin kanssa mutta myös uunijuurekset olisivat olleet hyviä. Tai kesäaikaan vaikka ihan vaan pannulla paistetut kasvikset. Ja tämäkin resepti Vegeviettelys blogista. Kikherneiden jauhaminen oli työlästä kun ei ole monitoimikonetta, mutta muuten helpot tehdä. Ohjeesta tuli kai noin 20 pientä pihviä, riittänee meille neljälle parille ruoalle.

Halloumi-kikhernepihvit - ohje


1 tlk (230 g) keitettyjä kikherneitä
100 g halloumijuustoa raastettuna
1/2 ruukku tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl tahinia
1 1/2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
ripaus chilijauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

  1. Mittaa ainekset juustoa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin.
  2. Lisää raastettu halloumi ja anna koneen käydä vielä hetki. Massan ei tarvitse olla aivan sileää. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikan avulla. Laita massa jääkaappiin tekeytymään ja jämettymään. 
  3. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi reiluhkossa määrässä öljyä
  4. Tarjoa mieleistesi kastikkeiden ja esimerkiksi uunijuuresten kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti