torstai 28. toukokuuta 2020

Kattilalasagne

Vegeviettelys blogista kiva ja nopea kattilalasagneohje. Perhe piti ja oli helppo tehdä.


Kattilalasagne - ohje


6 (täysjyvä)lasagnelevyä
1 pkt (noin 250 g) vegejauhista, nyhtökauraa, härkistä tms.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
(ripaus suolaa)
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tlk (400-500 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. yrtti- tai juustomaustettua)
2 dl vettä
1 dl kaurafraichea
1 dl juustoraastetta (tarvittaessa vegaanista)

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla tai kasarissa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja vegejauhis. Jatka paistamista vielä hetki. 
  2. Lisää mausteet, kääntele sekaisin. Lisää myös tomaattikastike, vesi sekö kolmeen osaan pilkotut lasagnelevyt. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
  3. Lusikoi kattilalasagnen joukkoon kaurafraichea nokareina. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna kannen alla vielä pari minuuttia niin, että juusto sulaa. Halutessasi voit gratinoida kattilalasagnen myös uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti