Tänään tehtiin piirakkaa päivälliseksi / iltapalaksi. Koronakaudella kaikki mikä on vähän vaihtelua makaronilaatikkoon, kiusauksiin ja lasageen tai muihin pastoihin on plussaa. Tästä tuli paria aikaisemmin postattua ohjetta yhdistellen ja vähän tuunaten oikeastaan tosi hyvää.
Kylmäsavulohi-pinaattipiirakka
Pohja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl kauramaitoa
Täytteet
Paketillinen kylmäsavulohta
1 pss pakastepinaattia sulatettuna
Munamaito
1 prk eli 250 ml kaurakermaa
0,5 dl kauramaitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa (riippuu kalan suolaisuudesta)
ripaus valkopippuria
Päälle vähän (n. 0,5-1 dl) juustoraastetta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna taikinan turvota noin 10 min.
Levitä pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä paloiteltu kala ja pinaatit pohjan päälle. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada se täytteiden päälle. Ripottele juustoraasteet päälle.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti