lauantai 23. toukokuuta 2020

Kylmäsavulohi-pinaattipiirakka

Tänään tehtiin piirakkaa päivälliseksi / iltapalaksi. Koronakaudella kaikki mikä on vähän vaihtelua makaronilaatikkoon, kiusauksiin ja lasageen tai muihin pastoihin on plussaa. Tästä tuli paria aikaisemmin postattua ohjetta yhdistellen ja vähän tuunaten oikeastaan tosi hyvää.

Kylmäsavulohi-pinaattipiirakka

Pohja

2 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl kauramaitoa

Täytteet
Paketillinen kylmäsavulohta
1 pss pakastepinaattia sulatettuna

Munamaito

1 prk eli 250 ml kaurakermaa
0,5 dl kauramaitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa (riippuu kalan suolaisuudesta)
ripaus valkopippuria

Päälle vähän (n. 0,5-1 dl) juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna taikinan turvota noin 10 min.

Levitä pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä paloiteltu kala ja pinaatit pohjan päälle. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada se täytteiden päälle. Ripottele juustoraasteet päälle.

Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti