lauantai 23. toukokuuta 2020

Pellillinen raparperipiirakkaa

MTV:n makuja-sivuston resepteistä otin raparperipiirakan ohjeen. Tätä tuli pellillinen, mikä oli varsin paljon, mutta hirmu hyvää tämä oli! Raparperille olisi voinut ehkä maistua enemmänkin mutta mulla saattoi olla sitä vähän vähemmän kuin ohjeessa. Pakastin osan eikä mennyt pakkasessa

Maisemakahvilan raparperipiirakka

    Muruseos

    • 8 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
    • 3 dl sokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl soodaa
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 250 g voita sulatettuna

    Piirakan pohja

    • 2/3 muruseoksesta
    • 2 dl piimää
    • 1 muna

    Piirakan täyte

    • 1 litra raparperia paloina
    • 500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)
    • 2 dl sokeria
    • 2 munaa
    • 3 tl vaniljasokeria

    Piirakan pinnalle

    • 1/3 muruseoksesta

    Valmistusohje

    Valmistusaika: 60 min
    Annoksia: n. 24 palaa
    1.  Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.
    2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle.
    3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.
    4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.
    5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.  Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti