lauantai 23. toukokuuta 2020

Uunijuurescurry

Pariin otteeseen on nyt tehty tätä Vegeviettelys-blogin uunicurryä. Ekalla kerralla ei ollut kukkakaalia, toisella oli ja kannattaa kyllä laittaa. Syötiin tätä ihan pelkältään, eli ei laitettu riisiä tmv kaveriksi. Silloin riitti meidän 4 hengen perheelle yhdelle aterialle.

Uunijuurescurry - ohje


noin 800 g juureksia (käytin 1/2 myrkikurpitsan, 2 porkkanaa ja 1/4 kukkakaalia ja palan bataattia)
1 rs Beanit-suikaleita (maustamaton)
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl Sriracha-chilikastiketta
2 rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl maapähkinävoita

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele juurekset.
  3. Sekoita kookosmaito, mausteet ja maapähkinävoi. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
  4. Paahda uunijuurescurrya noin 45 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa uunijuurescurry esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti