maanantai 1. kesäkuuta 2020

Tortellonivuoka

Vegeviettelyksestä tulee näköjään meidän kaikki reseptit nykyään. Tortellonivuokaa syötiin iso vuoka ja hyvin upposi. Käytettiin pinaattitortelloneja ja jätettiin aurinkokuivatut tomaatit pois. Se oli varmaan syy miksi aikuiset olisivat toivoneet vähän enemmän makua. Mutta muuten hyvää, ensi kerralla vaan maustetaan lisää.

1 pkt tortelloneja (käytin juusto-aurinkokuivattutomaatti -täytteisiä)
1 pkt valmiita kasvispyöryköitä (käytin härkis original -pyöryköitä)
1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni punainen paprika
öljyä paistamiseen
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
1 dl pestokastiketta (valmista tai itse tehtyä)
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
noin 2 dl juustoraastetta

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi. 
  3. Keitä tortellonit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja kumoa uunivuokaan. 
  4. Puolita kasvispyörykät, jos tarpeen. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Sekoita pestokastike, kerma ja mausteet. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja paista tortellonivuokaa vartin verran uunin keskitasolla. Lisää sitten juustoraaste ja nosta vuoka uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti