maanantai 25. helmikuuta 2013

Herkullinen soijarouhekastike

Hurjan pehmeän makuista tuli tämän päivän kastikkeesta, joten kirjataan ylös mitä se oli syönyt. Tarjoiltiin kera vihreän salaatin, jossa oli aurinkokuivattuja tomaatteja ja kapriksia, molemmat olisivat sopineet myös kastikkeen sekaan.

Soijarouhekastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa raastettuna
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl vaaleaa soijarouhetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
noin kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
1 dl soijakermaa

Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Joukkoon liemikuutio, sekoittele sekaisin. Anna turvota ainakin 15 min, minulla oli paljon kauemmin. Valuta ylimääräinen vesi pois.

Silppua sipulit ja raasta porkkanat. Kuullota oliiviöljyssä sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja kuullota vielä hetki. Seuraavaksi soijarouhe, mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua noin 19 minuuttia, sitten lisää soijakerma. Jätä vielä hetkeksi hautumaan. Tarjoa täysjyväspagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti