torstai 28. helmikuuta 2013

Papu-punajuuripihvit

Sain viimein aikaiseksi tehdä punajuuriruokaa, kun sitä on jo kauan tehnyt mieli. Googlailin erilaisia ohjeita ja niitä sujuvasti yhdistelemällä syntyi tällainen tuotos. Ihanaa on se, että punajuuria ei tässä ohjeessa kuorita eikä keitellä, eli massan tekeminen on merkittävästi aiempia tuotoksiani nopeampaa. Pihvit perunamuusin kanssa maistuivat erinomaisesti molemmille lapsille ja aikuisille myös, nämä ovat maukkaita.

Papu-punajuuripihvit

4 punajuurta
2,5 dl keitettyjä pieniä valkoisia papuja (miksipä proteiinina ei toimisi myös vaikka tofu)
1 sipuli
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kaurahiutaleita
3 kananmunaa (2 ei riitä, testasin. Silloin tarvitsisi varmaan lisätä soijajauhoja tai -jugurttia massaan)
mustapippuria
suolaa
(pieni pala fetajuustoa)

Pese punajuuret hyvin ja leikaa kantapalat pois. Raasta punajuuret, tai tee kuten minä eli heitä ne KitchenAidin (tai tehosekoittimen) kulhoon ja surauta silpuksi. Samassa menee silpuksi myös sipuli ja pavut, kannattaa kuitenkin tehdä useammassa erässä että tulee tasaista.

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon ja murustele sekaan liemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Sekoittele, anna veden imeytyä. Laita hiutaleet punajuuri-papu-sipulisilpun sekaan ja lisää myös muut aineet. Fetajuusto voisi antaa kivan maun, mutta itse en käyttänyt kun ajattelin sen olevan turhan suolaista yksivuotiaalle. Mausta.

Annoin itse massan odotella jääkaapissa muutaman tunnin, mutta eiköhän sen voi paistaa saman tienkin. Paistoin pihvit ihan pannulla, olisikohan ollut ainakin 5 minuuttia per puoli, mutta varmasti onnistuisivat myös uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti