keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulumenu 2013

Tänä jouluna mentiin aika pitkälti samalla menulla kuin viime vuonna. Jälkkäreissä oli enemmän uutta. Näin siis tällä kertaa:

Alkuun:

Mustajuurisosekeitto

Kylmiä ruokia:

Katkarapu-siikacocktail
Kylmäsavulohisalaatti
Blinit, mäti, smetana, sipuli, graavilohi
Hedelmäinen vuohenjuustosalaatti

Joululeipää
Gluteenitonta joululimppua

Lämpimänä ruokana olivat perinteiset laatikot, mutta ne toivat jouluvieraat. Poroa kinkun sijasta lihansyöjille.

Jälkkäripöytä:

Raaka tiramisu
Petit fours: porkkanaleivospaloja ja suklaaleivoksia sekä kahta lajia kaupan konvehteja
Panforte
Suklaassa dipattuja kuivahedelmiä
Piparkakkutaikinan makuisia palleroita
Juustoja, hedelmiä ja keksejä

...vähän vähempikin määrä makeita herkkuja olisi riittänyt...

Joulupuuro syötiin lounaaksi, ja se tehtiin tällä kertaa mantelimaitoon. Oli tosi hyvää, näin jatkossakin!

Laitan linkit niihin resepteihin, joihin ei ole linkkiä viime vuoden joulupostauksessani. Vuohenjuustosalaatti oli tosi hyvää, mutta ei oikein toiminut kalojen kanssa. Piparkakkutaikinan makuiset pallerot olivat vähän outoja. Lapset ja mies yllättäen pitivät tiramisusta, mutta minä en niin piitannut. Blinit tehtiin Myllyn paras -tattarijauhopaketin ohjeella. Niitä tuli liian paljon, ehkä puolet olisi riittänyt meidän neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti